dijous, 26 de maig del 2011

Vigralla 2011

Degustació de vins i caves
El passat dia 21, a La Cumprativa i dins de les Festes de Maig, es va celebrar el Vigralla, la primera mostra de vins i caves del Baix Penedès. Aquesta mostra de vins i caves del Penedès ha tingut una gran acollida per part de la gent del poble i la contornada. El dia va començar amb el toc de matinades dels grallers de la casa pels carrers del poble. A partir de les deu del matí, a la terrassa de La Cumprativa, quedà inaugurada la fira degustativa, que comptà amb la presència de nombrosos vins i caves de la regió. Durant el matí també es celebrà un intercanvi de plaques de cava, i durant tot el dia es va poder aconseguir la placa commemorativa del Vigralla. A les 11 del matí es va fer una visita guiada al celler cooperatiu modernista del poble, construït per Cèsar Martinell el 1912.

Cap a migdia es va fer el tast de vins de la denominació d’origen convidada, la DO Priorat. El tast, guiat pel sommelier Sergi Sevillano i els bodeguers del Priorat Jordi Sabaté i Jordi Aixalà, tingué una gran acollida. Es tastaren i valoraren quatre vins de la DO Priorat. Hi assistiren una cinquantena de persones. A continuació, els gegants i grallers de La Cumprativa homenatjaren Jaume Vallès Güell (El Vallès), timbaler emblemàtic del Vendrell que tocà unes cançons amb els grallers mentre els gegants ballaven.

Tast DO Penedès

A les sis de la tarda es realitzà el segon tast de vins del dia, aquest cop compost per cinc vins de la DO Penedès; tres de blancs, un de rosat i un de negre. Aquest tast fou conduit per Joan Subirana, Josep Arans, Gerard Ventura, Massimo Marchiori i Ciriac Carbó. Com el del matí, va ser tot un èxit. En acabar, a la terrassa, Joan Tarrada, president de l’Acadèmia de Tastavins del Penedès, va realitzar un breu discurs i, més tard, els Macabeus de l’Arboç oferiren un concert de gralles.

Concurs de beure amb porró

Cap al tard, es realitzà el Concurs de beure amb porró. Els participants havien d’aguantar el màxim de temps possible bevent d’un porró ple amb cinc litres de vi negre i amb una sola mà. El guanyador s’emportà un lot de vins. Seguidament, els Vinardells de Vilafranca del Penedès amenitzaren la nit amb un complet ball de gralles.
A més a més, durant tot el dia es va poder degustar una selecció d’embotits i hi havia un servei permanent de brasa.
Així doncs, el Vigralla, en la seva primera edició ha tingut molt bona acollida per part del públic i ha estat una experiència molt enriquidora per conèixer i valorar molts dels vins i caves de la nostra terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada