divendres, 4 de novembre del 2011

Festival d'Enceses de Bestiari de Catalunya


Encesa del drac de Llorenç
El passat dissabte 2 de juliol es va celebrar el tercer Festival d'Enceses de Bestiari de Catalunya a Artesa de Lleida (Segrià), i el Drac de Llorenç del Penedès en va resultar el guanyador. El municipi de la Terra Ferma ha comptat amb la presència de set colles de Bestiari d'arreu del país, tot i que la local no entrava en el concurs.


Després de tres enceses, el jurat del concurs va decidir que la millor actuació havia estat la del Drac de Llorenç del Penedès, de manera que li va concedir el primer premi, amb una dotació econòmica de 1.000 euros. En segona posició va quedar la Víbria de Tarragona, amb una dotació econòmica de 800 euros, i en tercera posició el Drac de Reus, amb un premi de 600 euros. També hi han participat el Drac de Sant Jaume dels Domenys, el Drac Antonot de Sabadell i el Ca Cèrber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar. L’amfitrió i organitzador de l’acte, el Griu d’Artesa de Lleida, també ha actuat però fora de concurs.

Aquest tercer concurs d'Enceses de Bestiari de Catalunya, organitzat per la Colla de Diables el Griu d'Artesa de Lleida és un dels actes destacats de la Trobada del Bestiari de Foc que s'ha celebrat al municipi per sisena vegada, dins dels actes de la seva festa major.

El jurat estava format per Pere Puig-Gros, alcalde d’Artesa de Lleida; Sete Udina, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; Jaume Amigó i Agustí Coll, de la Fundació La Xarxa, i Pere Masalias, diable i expert en pirotècnia i estris per fixar-la. Segons els paràmetres del concurs, el jurat no valorava només la carcassa, sinó també la intensitat del foc, la pirotècnia o l'originalitat de la música i el ball.


Durant el correfoc de la festa major 2011, davant de la societat de La Cumprativa, el drac va repetir una de les enceses que es va realitzar al concurs i que el va proclamar guanyador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada